אורח חיים פעיל
מאת: מאיה פאר ניצן, קא"גית החיל
להורדת חוברת אימונים ואורח חיים בריא לחצו כאן
אורח חיים פעיל ותזונה בימי קורונה
פעילות גופנית קבועה חיונית לשמירה על הבריאות, ולכן כל פעילות גופנית עדיפה מאי פעילות.
היא יעילה ככלי למניעת קשת רחבה של מחלות וטיפול בבעיות רפואיות קיימות ומשפרת את תפקוד המערכת החיסונית! בנוסף, יכולה להפחית תחושות של לחץ וחרדה.
פעילות גופנית בנפח ורמת עצימות גבוהים מאד, עשויים לדכא את תפקוד המערכת החיסונית, ולכן חשוב לאזן את תכנית האימונים ולא להפריז בעצימותה בהתחלה.
אבל בתקופה זו יש לנו כ"כ הרבה מגבלות:
1) אימון בחדרי כושר ובמתקני כושר בטבע, ירדו מהפרק
2) אנחנו מוגבלים במרחב מחוץ לבית שבו ניתן לקיים פעילות גופנית
3) לא ניתן להתאמן בקבוצה ולא ניתן להזמין מאמן אישי הביתה...
אז מה כן ניתן לעשות כדי להישאר פעילים ובריאים?
לשימושכם חוברת אינטראקטיבית המכילה מידע וטיפים בנושא שמירה על אורח חיים בריא, תזונה ואימונים. מגוון אימונים מוקלטים שתוכלו לבצע יחד איתנו, צוות הקצינים ומדריכי האימון הגופני באמ"ן, ממש מסלון ביתכם או במרחב הציבורי המצומצם מחוצה לו.
אל תוותרו על הפעילות הגופנית!
הישמעו להוראות משרד הבריאות והישארו פעילים תחת המגבלות המתעדכנות בכל עת. בכך תתרמו לחיזוק המערכת החיסונית שלכם ותקטינו את הסיכוי להידבק בקורונה או בווירוסים אחרים, נוסף על העובדה שתהפכו לאנשים בריאים ומאושרים יותר.
תזונה בימי קורונה
מאת: עדי בן-עמי, תזונאית החיל
בימים אלו נאספות עדויות, על כך שמצב תזונתי תקין ותזונה בריאה יכולים לסייע בהתמודדות של הפרט עם מגפת הקורונה וכן שהשמנה עלולה להחריף את המחלה. ועל כן בעת הזו, אני מרגישה חובה להתייחס לתזונת המשרתים ולנסות לתת כלים להתמודדות עם המצב קיים.
-
תכננו את התפריט השבועי יחד עם בני המשפחה - פעילות בפני עצמה לכל בני הבית וכך ניתן להעריך איזה מצרכים יהיו חסרים בזמן הקרוב.
-
הקפיאו וקצרו תהליכים, במידה והכנתם כמות גדולה מהרצוי ניתן להקפיא (בסמוך לזמן ההכנה) את אותה מנה. מזון עשיר בחלבון כמו קציצות ותבשילים, שומרים על ערכם התזונתי ולכן צורך לחשוש מאבדן ערכים חשובים.
-
שלבו ירקות או פירות טריים בכל ארוחה - צבעוניים, מגוונים ותכולת המים שלהם מוסיפה עוד קצת לצריכת הנוזלים במהלך היום.
-
שמרו על שגרה וסביבת ארוחה המקדמת הקשבה לצרכים – כשאוכלים סביב השולחן, למדים ומלמדים את בני המשפחה על אכילה נכונה, מייצרים שיח וקשובים יותר לצורך האמיתי – להרגיש שבעים ומסופקים מאותה ארוחה. אכילה מול מסכים בהיסח דעת, מעלה את הסיכוי לאכילה מהירה יותר ולא קשובה לצרכים.
-
השתמשו בכמה שיותר רכיבי מזון – כדי לקבל את הוויטמינים והמינרלים הדרושים, וגם כדי לתרום לשובע לאורך זמן, שלבו כמה שיותר רכיבי מזון: קטניות, מזון עשיר בחלבון, דגנים, מזון עשיר בשומן, ירקות ופירות.
-
אל תשכחו את הפקודים, משפחות רבות מתמודדות במדינה עם יציאה לחל"ת או פיטורים. התעניינו ובדקו האם הביטחון התזונתי של מישהו מפקודיכם נפגע. ביטחון תזונתי הוא תנאי לקיום ומימוש היכולת שלנו לשמור על תזונה בריאה בכל זמן.
לעיונכם קישור לאתר "אפשרי בריא" שמכיל המלצות ורעיונות למתכונים בריאים: